Ett klick ifrån vård på dina villkor

Vi hjälper dig

Innan du söker vård vill vi gärna skicka med dig några tips om vad som är bra att veta. Kika lite längre ned så förklarar vi mer.

Bra att veta innan du söker vård.

  • Du kan ladda ner appen och använda tjänsten via mobil eller surfplatta. Det går även bra att logga in via dator. Vi rekommenderar att du använder webbläsaren Google Chrome, men även övriga fungerar bra.
  • Om du använder appen får du push-notiser och mejl när du fått ett nytt meddelande. Använder du dator får du enbart mejl som notifikation. Är du inloggad behövs givetvis inga notiser – du ser då meddelandet direkt när RemissHjälpen skriver.
  • RemissHjälpen använder sig av Visiba Cares mjukvara för kommunikation med dig som användare. När du klickar på sök vård skickas du säkert vidare till hemsidan där kommunikationen sker.
  • Du får sedan välja vilken typ av vård du önskar hjälp till. Det kan vara specialistvård i form av en undersökning eller utredning. Det kan också vara ett besök på vårdcentralen – även här har vi koll på väntetiderna.
  • Svara på samtliga frågor så noggrant du bara kan. Det är av yttersta vikt att frågorna besvaras så utförligt som möjligt. Det ökar chanserna för dig att få vården du önskar.
  • Kom ihåg att vi inte kan remittera till blodprover och röntgenundersökningar. Vissa remisser kräver att du är väl utredd på primärvårdsnivå först, men oroa dig inte. När du söker vård hjälper vi dig igenom hela djungeln.
  • Cirka 80% av alla remisser godkänns. Det är således alltid remissgranskande läkare som avgör ditt medicinska behov. Det finns variationer från vårdgivare till vårdgivare kring vad som godkänns. Skulle din remiss nekas är du givetvis välkommen åter så hjälper vi dig till annan vårdgivare.

Sök vård via datorn här

Eller ladda ner appen

1. Ladda ner appen, logga in med BankID, fyll i uppgifter.
2. Välj vilken typ av vård du vill ha. Primärvård eller specialistvård.
3. Svara på frågorna som dyker upp.
4. Du kopplas sedan ihop med sjuksköterska som hjälper dig vidare.

Öppettider online

Vi är bemannade helgfria vardagar 09-19. Du kan alltid söka vård valfri tid på dygnet oavsett. Ditt ärende färdigställs ofta samma dag som det kommer in. Det beror också delvis på hur snabbt du har möjlighet att svara och kommunicera med oss.

Vårdgivare

Vilken vård som lämpar sig bäst beslutas alltid i samråd med dig. Vi använder vår databas för att ta reda på väntetider, omdömen och kompetens hos vårdgivaren. Den informationen presenterar vi för dig i chatten.

Kommunikation

Vi hjälper dig med remiss, gör bedömning utifrån besvär och behandlar även vissa åkommor online. Snabbaste vägen till rätt vård går via RemissHjälpen. Välkommen att kontakta oss via chatt, video eller telefon.